Meditaatio ja Mindfulness

Meditaatio ja Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo ovat mielen kehittämismenetelmiä. Ne sopivat yksilöille ja ryhmille, jotka kaipaavat keinoja rauhoittumiseen, stressin-, mielen-, kehon- tai elämänhallintaan.

 

Meditaatiossa voidaan keskittyä tyyneyteen, keskittymiseen tai oivallusten löytämiseen. Meditaatio voi tuoda tietoisuuteemme sisäisen maailmamme, mielen, tunteiden ja kehon reaktioiden yhteyden. Harjoitteet lisäävät kehon tuntemusta, omien rajojen tunnistamista, keinoja selviytyä stressaavista tilanteista elämässä ja työssä.

 

Etenemme askel kerrallaan yksilön tai ryhmän tarpeet ja ikäryhmän taidot huomioiden. Rauhoittuminen voi tarkoittaa keinojen löytämistä elämän- tai ryhmätilanteen rauhoittamiseksi. Ohjaus sisältää meditaatio- ja liikeharjoituksia, jotka sopivat eri-ikäisille päiväkoti-ikäsistä aikuisiin. Lapsille suunnatuissa harjoituksissa käytetään apuna leikkimielisyyttä, luovuutta ja tarinoita.

 

Oppiessamme ymmärtämään mielemme vaikutuksen kehon toimintaan, kehittyy kykymme tarkastella reaktioitamme ennen reagoimista. Voimme löytää sisältämme minän, jonka ei tarvitse arvostella itseämme ankarasti vaan joka voi tuntea myötätuntoa itseä ja muita kohtaan.

 

Ohjaus voi tapahtua henkilökohtaisina tai ryhmille suunnattuina tapaamisina tai tilaisuuksina. Palvelun voi saada asiakkaan tiloihin esim. työpaikalle, kouluun tai päiväkotiin, palveluntarjoajan tiloihin (yksilöt ja pienryhmät), Skypen tai Whatsappin kautta. Sään salliessa voimme tehdä meditatiivisia kävelyjä ulkoilmassa ja rauhoittua luonnon helmassa. Pyrimme löytämään keinot ja itsenäisen harjoittelun muodot, jotka parhaiten sopivat Sinun tai ryhmäsi tarpeisiin ja tavoitteisiin.

 

Yksilö- ja ryhmätapaamisten kesto voi vaihdella 20 – 55 min jaksoja kerrallaan ja niistä voi muodostua tapaamisten sarja. Mindfulness-ohjauksessa tarjotaan tietty määrä tapaamisia. Muunlaisissa meditaatioharjoitteissa voidaan sopia tapaamisten määrästä tai päättää niistä tarpeittesi mukaisesti.  Ensimmäisessä tapaamisessa/keskustelussa selvitetään toiveet ja tavoitteet sekä ryhmissä luodaan ryhmän yhteiset säännöt ja saadaan esimakua tulevasta.

 

Kokemukseni pohjautuu mm. ratkaisukeskeisen psykologian keinoihinmeditaatio– ja mindfulness-tekniikoihin, luoviin harjoitteisiin ja joogaan tai muihin vastaaviin keholle lempeisiin liikesarjoihin, joita voin käyttää ohjauksen tukena. Harjoitteita tehdään yhdessä ja omatoimisesti kotitehtävinä. Palvelu ei ole terapiaa. Voit lukea taustastani  mm. sivulta palvelut.

 

Kaikessa toiminnassa asiakas on itse vastuussa omasta harjoittelustaan ja kehityksestään. Ohjaajan tarkoituksena on tarjota keinoja, tukea ja kannustustaa haastavienkin tilanteiden yli. Muutoksia niin mielen kuin kehon tuntemuksessa voi tapahtua nopein harppauksin tai hyvinkin hitaasti. Usein muutoksia haettaessa on varauduttava kärsivällisyyteen ja tavoitteeseen on sitouduttava pitkäjänteisesti. Mitään ei kuitenkaan ole pakko tehdä. Aina voi soveltaa harjoituksia tai pitää taukoa ja palata niihin uudelleen, kun se tuntuu sopivalta.

 

Aika varataan ja maksetaan etukäteen tai tapaamisen yhteydessä. Ryhmien osalta voidaan sopia, laskutetaanko jokaiselta osallistujalta erikseen vain suoritetaanko koko ryhmän maksu kerralla. Mikäli olet työtön, eläkkeellä tai muuten heikossa taloudellisessa tilanteessa, otamme tilanteesi huomioon.

 

Tilaus voidaan tehdä ottamalla yhteyttä sähköpostitse pia ( at ) kuuntelensinua.fi, sivuilla olevan tilauslomakkeen kautta.

 

 

Kuuntelen Sinua

Tilauslomake

Tilatessasi ehdota Sinulle sopivia ajankohtia palvelulle (esim. maanantai-iltapäivät klo 14 jälkeen, lauantaiaamut klo 10-12 jne.) Palvelun ajankohta noudattaa Suomen aikoja (Greenwich +2 hours)