Palvelut

Pia Pulkkinen

VTM, BSc Psychology (single honours)

Opintoni koostuvat psykologian, valtio- ja sosiaalitieteiden opinnoista. Olen suorittanut mindfulness CFM®–ohjaajakoulutuksen perusosan, liikunnanohjauksen kursseja (C-perus- ja lajiosat) ja ratkaisukeskeiseen katsantotapaan perustuvan pienryhmäohjaajakurssin.

 

Työkokemusta on harrasteurheilijoiden, lasten ja nuorten parista, liikunta tai muita vastaavia rajoitteita omaavien, muistisairaiden, mielenterveysasiakkaiden ja ikääntyvien parista. Tutkimusta olen tehnyt mm. (työ)hyvinvoinnista ja työelämään paluusta tauon jälkeen. Olen fasilitoinut ratkaisukeskeisiä pienryhmiä, muistelu- ja muististrategiaryhmiä ja käyttänyt mindfulnessin, meditaation, positiivisen, ratkaisukeskeisen ja kognitiivisen psykologian menetelmiä. Kokemusta on myös ryhmien kouluttamisesta, puhelinauttajana toimimisesta ja meditaatio-ohjauksesta.

 

Katsantokantani on laaja aina tieteen näkökulmasta asioihin, joita tiede ei tänä päivänä selitä. Kokemusta on erosta, surusta, elämän suunnan muutoksista, ulkomailla asumisesta ja kotimaahan paluusta, sukupuolen, seksuaalisuuden, kulttuureiden ja uskontojen moninaisuudesta sekä joogan eri muodoista, meditaatiosta, sisäisen intuition ja itsensä hyväksymisen löytämisestä, luovuudesta ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista sekä Feng Shuista. Olen osallistunut henkilökohtaiseen terapiaan, meditaatio- ja mentaalivalmennukseen.

 

Kuuntelen Sinua -palvelut koostuvat ennen kaikkea meditaatio ja mindfulness -ohjauksesta, jota voidaan muokata yksilöille, pareille tai ryhmille sopivaksi. Se soveltuu eri ikäryhmille esikouluiästä eläkeläisiin. Mindfulness määritellään suomeksi hyväksyväksi tietoiseksi läsnäoloksi, jonka avulla voidaan löytää keinoja elämänhallintaan, stressinhallintaan, hermostuneisuuteen, rauhoittumiseen, keskittymiseen sekä minäkuvan kehittämiseen.

 

Harjoituksiin voi kuulua kevyitä liikeharjoituksia, läsnäolevaa kuuntelemista ja keskusteluja aiheen tiimoilta. Liikesarjat edesauttavat kehon, tunteiden ja ajatusten/mielen välisten yhteyksien tunnistamista. Lapsille suunnatut harjoitteet voivat sisältää satuja, leikkiä, luovia harjoitteita ja tarinoiden hahmoihin liittyviä harjoitteita, joiden kautta lapset oppivat hahmottamaan rajojaan ja ottamaan muut huomioon. Aikuiset voivat mindfulness-harjoitteiden lisäksi pitää päiväkirjaa, jonka avulla on mahdollista tunnistaa tapojamme suhtautua maailmaan, elämään ja itseemme.

 

Palvelut voidaan sopia tapahtuvaksi tiettynä ajankohtana sovituissa tiloissa (asiakkaan tai palvelun tarjoajan tiloissa) tai Skypen/Whatsappin kauttaOta yhteyttä.

 

Healing-osiosta löydät energiahoitoa vastaavat palvelut ja ThetaHealingin, jotka voivat sopia Sinulle, jos kaipaat rentoutumista, rauhoittumista tai henkistä tukea. Näkemykseni mukaan meillä jokaisella on tarvittaessa mahdollisuus saada parantumisen avaimet käsiimme. Menneisyyden taakat voivat painaa mieltämme ja vaikuttaa kehoomme. Olemme itse aktiivisia itsemme parantajia ja toimin prosessissa tukena enkä niinkään parantajana. Hoidot ovat täydentäviä hoitomuotoja ja luetaan uskomushoitoihin. Ne eivät sulje pois perinteisen lääketieteen tarjoamia hoitokeinoja. Hoito voi tapahtua lähihoitona sovituissa tiloissa tai kaukohoitona esimerkiksi Whatsapp- tai puhelinyhteydenottona. Hoidettava voi olla makuu- tai istuma-asennossa. Kesto ja hoitokertojen lukumäärä voidaan sopia tarpeen mukaan.

 

Voimaluenta on henkilökohtaiseksi kannustukseksi ja vahvistukseksi tarkoitettu kirjoitus. Voit halutessasi kertoa, haluatko kirjoituksen johonkin tarkoitukseen, mutta se ei ole välttämätöntä. Luenta ei ole ennustus vaan sen on tarkoitus antaa voimia ja luottamusta elämään.

 

Feng Shui on vanha kiinalainen taito, jossa esimerkiksi huoneessa olevien esineiden sijainti, muoto, materiaali ja väri vaikuttavat siihen, miten elämän energia virtaa. Usein pelkästään siivoaminen ja turhien tavaroiden raivaaminen piristää mieltä ja helpottaa energian kulkua.

 

Muuta

Kaikki keskustelut ja antamasi tiedot ovat ehdottoman luottamuksellisia (lue tietosuojalauseke). Asiakas voi tarkistaa ja päivittää itseään koskevat tiedot sekä halutessaan poistua palvelun tarjoajan asiakaslistalta. Mikäli palvelu sisältää useita tapaamisia, palveluntarjoaja saattaa tehdä muistiinpanoja omiin tarkoituksiinsa asiakassuhteen päättymiseen asti. Tietoja ei anneta muille osapuolille ja muistiinpanot tuhotaan asiakassuhteen päättyessä.

 

Puhelinkuuntelijan palvelu on lopettanut toimintansa muiden vastuiden lisäännyttyä. Sivut päivittyvät vähitellen, mutta aiheesta saattaa löytyä vielä mainintoja.

 

Kuuntelen Sinua -sivuilla julkaistaan erilaisia ajatussuuntia yhdisteleviä blogeja, jotka julkaistaan myös Facebookissa ja Twitterissä.

 

Mietelauseita tai kuvia mielen piristykseksi löydät etusivultammeInstagramistaFacebookista ja Twitteristä.

 

Huom. Suhtaudu aina oman harkintasi mukaan kaikkeen mitä sanon, kirjoitan tai teen. Ota mukaasi se, mikä sopii Sinun elämänkatsomukseesi ja tilanteeseesi. Meillä jokaisella on oma polkumme ja vastuu omista valinnoistamme. Olemme eri kohdissa poluillamme ja siksi on tärkeää, että löydät juuri Sinulle sopivan palvelun ja palveluntarjoajan. Yhteystiedot ja tilauslomakkeen löydät mm. näiltä sivuilta.

 

Kuuntelen Sinua

 

Keltaisen kukan kuva: Pen Tsai